Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку пенсіонери пересварилися через... безплатний хліб

Людям - добро, а вони у відповідь - камінь

facebook.com/Наталія Шафета

У Луцьку пенсіонери пересварилися через... безплатний хліб

Щосуботи хліб пенсіонерам на Центральному ринку роздає лучанка Наталія Шафета разом із чоловіком

Зокрема, 15 грудня роздали нужденним 70 хлібин і ще 19 буханців довелося докуповувати, пише жінка на своїй стоірнці у «Фейсбуці».

Втім, у суботу добродії почути і слова подяки, і навіть не дуже приємні слова... Декілька жіночок вирішили, що їм «повинні дати хліба більше, ніж завжди, бо повинні», - розповіла Наталія Шафета.
«Страшно, коли людина за буханець хліба втрачає людське обличчя?. Декілька разів змушені були зупинятися роздавати хліб: люди штовхалися, штурхали та обзивали одне одного —- ми закликали до взаємоповаги, до людяності, але, на жаль, це мало діяло на стареньких. Вихід був єдиний— швидше роздати хліб! Але і після цього одна жіночка не давала спокою своїми претензіями та вимогами. Люди, які були свідками цього випадку, втрутилися в нашу суперечку—- зауважили, що жіночка (на вигляд ,ще немає 60 років) могла б і заробити собі на хліб,а не вимагати дати хліба більше, порадили їй звертатися до влади, а не вимагати від нас докупити їй хліб», - пише жінка.

Не можуть люди зрозуміти, що не змогли ми з байдужістю спостерігати, як важко живеться одиноким людям

За словами Наталії Шафети, вперше задумалась: «А чи правильно ми зробили в січні 2017 року почавши акцію ДОБРА?» Бо ждеяким продавцям не подобається, що люди з 7 години займають чергу, та створюють багато шуму,і що, ми працюємо на якийсь фонд та частину коштів привласнюємо, і що, «напевно, дуже нагрішили, що хліб почали роздавати, і, що податки менші платимо...? Диву дивуєшся з висновків деяких осіб. Не можуть люди зрозуміти, що не змогли ми з байдужістю спостерігати, як важко живеться одиноким людям».

Наталія Шафета зі сумом зазначає, що в наш час не цінується доброта, співчуття, взаємодопомога.

Telegram Channel