Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинський меценат - лауреат Премії імені Євгена Чикаленка

Vivat, шановний меценате!

facebook.com/Михайло Слабошпицький

Волинський меценат - лауреат Премії імені Євгена Чикаленка

Нагороду присуджують за благодійницьку діяльність. Її девізом є слова Євгена Чикаленка: «Мало любити Україну до глибини душі, треба любити її й до глибини кишені»

«Вітаю відомого добродійника Віктора Корсака, якому сьогодні збори Ліги українських меценатів (президент Володимир Загорій) присудили премію імені Євгена Чикаленка», - повідомив Михайло Слабошпицький у «Фейсбуці».

Кандидатура Віктора Корсака була прийнята одноголосно членами Ліги українських меценатів.

Ця премія імені великого добротворця і громадсько-культурного діяча Євгена Чикаленка присуджується людям благородної ідеї і високого чину. Це ж саме Чикаленкові належить крилата фраза про те, що легко любити Україну до глибини свого серця, але важче любити її до глибини своєї кишені.

Як розповів Михайло Слабошпицький, Віктор Корсак разом зі своєю родиною створив у Луцьку унікальний музей, котрим може пишатися будь-яка європейська країна. Він так і називається: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. А коли не стало видатного історичного романіста Івана Корсака - батька Віктора Івановича - син заснував і фінансує літературну премію імені Івана Корсака (за найкращий історичний роман). «Кандидатура Віктора Корсака була прийнята одноголосно членами Ліги українських меценатів. І мені було надано приємну місію повідомити про це Віктора Корсака, що є для мене надзвичайною приємністю», - зазначив Михайло Слабошпицький.

Вручення премії відбудеться 20 грудня у Києві.

Telegram Channel