Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Сніг у Ковелі розчищатимуть... безробітні

Домовлено про співпрацю бюджетних установ з службою зайнятості

Кovelpost.com

Сніг у Ковелі розчищатимуть... безробітні

Щоб стимулювати людей до праці....

Для стимулювання безробітних до праці, їх матеріальної підтримки, виконавчий комітет міської ради затвердив перелік видів громадських робіт на 2019 рік, що мають суспільну корисну спрямованість та відповідають потребам міста. До їх виконання залучатимуть громадян, які перебувають на обліку в Ковельському міськрайонному центрі зайнятості. про це інформує Кovelpost.com

Фінансування здійснюватимуть за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Така практика співпраці бюджетних установ з службою зайнятості щодо залучення безробітних до виконання суспільно важливих для громади робіт діє уже не перший рік та має позитивні результати.

Безробітні виконуватимуть роботи з ліквідації снігових заметів на території міста, зупинках громадського транспорту, їх залучатимуть і до інших робіт з благоустрою. Зокрема, у переліку є підсобні роботи з впорядкування придорожніх смуг та утримання доріг, допомога на будівництві або ремонтах об’єктів соціальної сфери. Займатимуться вони й заготівлею альтернативних видів палива для одиноких, малозабезпечених, пристарілих громадян, сімей призваних, поранених та загиблих бійців АТО.

Така практика співпраці бюджетних установ з службою зайнятості щодо залучення безробітних до виконання суспільно важливих для громади робіт діє уже не перший рік та має позитивні результати.

Крім того, безробітні можуть бути залучені й до інформування населення про порядок отримання житлових субсидій, надання послуг із супроводу, догляду, обслуговування, соціально-медичного патронажу одиноких літніх громадян та людей з інвалідністю.

Telegram Channel