Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські митники вилучили на Ягодині особливо небезпечні речовини та холодну зброю

Митники протидіють контрабанді цілодобово

Волинська митниця ДФС

Волинські митники вилучили на Ягодині особливо небезпечні речовини та холодну зброю

Пункти пропуску через державний кордон України, як відомо, працюють у цілодобовому режимі і без вихідних

Протидія контрабанді та іншим праворушенням, що можуть вчинятись подорожуючими Європою, триває невпинно. У пункті пропуску Ягодин волинські митники спільно з прикордонниками Луцького загону виявили та вилучили у громадян предмети, які за результатами призначених експертиз можуть бути визнаними контрабандою наркотиків чи зброї, інформує Волинська митниця ДФС

Зокрема, у ході проведення повного митного огляду автомобіля, що слідував в Україну «зеленим коридором», вилучено два ножі у чохлах та штик-ніж. Правоохоронцям скеровано повідомлення про протиправну діяльність, що може містити ознаки злочину за статтею 201 Кримінального Кодексу України.

Зокрема, у ході проведення повного митного огляду автомобіля, що слідував в Україну «зеленим коридором», вилучено два ножі у чохлах та штик-ніж.

А у пасажира рейсового автобуса «Варшава-Харків» виявлено трубку для куріння та речовину рослинного походження темно-зеленого кольору, загорнуту у фольгу. Вона може виявитись особливо небезпечним наркотичним засобом – марихуаною. Крім того, у цього ж громадянина України, який повертався на батьківщину, вилучено 2 блістери з пігулками психотропних лікарських засобів. Відтак, у правоохоронні органи надіслано повідомлення про ознаки злочину  за статтею 305 Кримінального Кодексу України.

До слова, контрабанда зброї та/або наркотиків в Україні визнаються злочинами проти суспільства і караються, за рішенням суду, позбавленням волі. 

Telegram Channel