Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Літератори вибрали свого президента

Андрій Курков написав 13 романів.

Читомо.

Літератори вибрали свого президента

В Українського ПЕН-центру новий очільник

Як повідомляє портал Читомо, український письменник Андрій Курков став новим президентом Українського ПЕН-центру. Таке рішення ухвалили члени Українського ПЕН під час Загальних звітно-виборчих зборів.

Згідно зі статутом ПЕН-клубу, Курков очолюватиме організацію протягом 2 років.

Андрій Курков — відомий український письменник, журналіст і кіносценарист. Автор 13 романів та 5 книжок для дітей. За його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів, а його книги перекладені 36 мовами.

 Андрій Курков — відомий український письменник, журналіст і кіносценарист.

Закінчив Школу перекладачів японської мови. Працював редактором видавництва «Дніпро», сценаристом на кіностудії О. Довженка, викладав у Белл Колледжі (Кембридж, Англія). З 1988 член англійського ПЕН-клубу. Член Спілки кінематографістів України (з 1993) та Національної спілки письменників (з 1994). З 1998 — член Європейської кіноакадемії. З 1998 — постійний член журі премії Європейської кіноакадемії «Фелікс». У 2012 році нагороджений відзнакою «Золотий письменник України».

До цього Український ПЕН очолював есеїст, журналіст, перекладач, письменник Микола Рябчук, який відтепер є Почесним президентом організації.

Також під час зборів члени Українського ПЕН обрали двох віце-президентів – Олю Гнатюк та Тетяну Терен. Членами нової Виконавчої Ради Українського ПЕН стали: Олена Стяжкіна, Леонід Фінберг, Євген Захаров, Лариса Денисенко та Остап Сливинський.

Telegram Channel