Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Квітник» влучить куди потрібно

Виробництво боєприпасу - замкнутого циклу.

ТБУ / УкрОборонПром.

«Квітник» влучить куди потрібно

НВК «Прогрес» готовий до серійного виробництва високоточних боєприпасів

ДП Науково-виробничий комплекс «Прогрес», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершило роботи над модернізацією і повним імпортозаміщенням компонентів з РФ високоточного 152-мм снаряда «Квітник». Про це повідомляє прес-служба Концерну, інформує портал ТБУ.

Ніжинське підприємство, яке є провідним розробником високоточних снарядів, готове до випробувань і серійного виробництва цієї високотехнологічної зброї, яка повністю відповідає концепції сучасної війни за стандартами НАТО.

«Квітник» - високоточний 152-мм снаряд, який на відстані до 20 км потрапляє в ціль з похибкою в лічені сантиметри. Фактично, цей снаряд може потрапити в аркуш формату А4 першим пострілом.

 Фактично, цей снаряд може потрапити в аркуш формату А4 першим пострілом.

Це стало можливим завдяки лазерному наведенню на ціль, яке може здійснюватися з безпілотника або наземним корегувальником. Така технологія дозволяє знищувати захищені цілі, наприклад, командні пункти, вузли зв'язку, мости, переправи, опорні пункти і т.п.

Хоча високоточний «Квітник» був прийнятий на озброєння ЗСУ ще в 2012 р, проте з тих пір замовлень на нього не було. З 2014 р постало питання про необхідність заміни російських комплектуючих, яких в снаряді було більше 40%.

За кілька років фахівці ДП НВК «Прогрес» провели масштабну роботу з повного імпортозаміщення. Цикл виробництва виробу – замкнутий, деякі його комплектуючі закуповуються у провідних виробників світового рівня.

Зараз в ДП Науково-виробничий комплекс «Прогрес» повністю готові до проведення необхідних попередніх та державних випробувань, серійного виробництва та чекають замовлень з боку МОУ.

Telegram Channel