Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині придбали 23 автомобілі для сімейних лікарів

До кінця року вони будуть в амбулаторіях сімейної медицини Волинської області.

facebook.com/ulanasuprun

На Волині придбали 23 автомобілі для сімейних лікарів

Про це поінформувала в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Лікарі використовуватимуть автівки для виїзду на виклики до пацієнтів, які за медичними показаннями потребують консультації вдома. Це особливо потрібно для людей з тяжкими формами серцево-судинних захворювань та онкохворих паліативних пацієнтів, - повідомила Уляна Супрун на своїй Фейсбук-сторінці. – 23 автомобілі Peugeot 301 області вдалося закупити завдяки реалізації субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області», який є частиною спільного проекту МОЗ і Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей».

У наступному році за кошти проекту та місцевого бюджету планують придбати ще понад 30 автомобілів для сімейних лікарів. 

До кінця року вони будуть в амбулаторіях сімейної медицини Волинської області. Коштують нові автомобілі — понад 8 мільйонів гривень.

У наступному році за кошти проекту та місцевого бюджету планують придбати ще понад 30 автомобілів для сімейних лікарів. 

Однак якщо у цій закупівлі орієнтувалися на економічність моделей, то при оголошенні наступних тендерів акцент робитимуть на прохідності, з урахуванням дорожньої ситуації у Волинській області. Щоби лікарі могли доїжджати у найбільш віддалені куточки області та кожен пацієнт своєчасно отримував медичну допомогу.

Чудовий результат активної роботи місцевої влади, яка підсилює трансформацію системи охорони здоров'я в області!, зазнгачила очільниця МОЗ України.

Джерело: Уляна Супрун
Telegram Channel