Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Конгрес США розгляне виділення Україні 125 мільйонів доларів військової допомоги

Заплановане Штатами надання безпекової допомоги Україні в сумі $250 млн передбачає використання $50 млн на летальні озброєння, зокрема розширення засобів контролю морського простору і протиповітряної оборони.

Military Advantage

Конгрес США розгляне виділення Україні 125 мільйонів доларів військової допомоги

Про це повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер на зустрічі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм

«Спеціальний представник повідомив, що у січні наступного року у Конгресі США буде заслуховуватись інформація щодо виділення наступних 125 млн дол. військової допомоги Україні - половини допомоги на наступний рік», - йдеться у повідомленні прес-служба парламенту, передає «Укрінформ».

Америка має бажання підтримати Україну у її намірах зміцнити оборону на морі, берегової лінії і повітряної оборони.

Як зазначається, Волкер також зауважив, що Америка має бажання підтримати Україну у її намірах зміцнити оборону на морі, берегової лінії і повітряної оборони.

На переконання спецпредставника США, ухвалення закону про продаж військового обладнання стане сигналом не лише для платників податків у США, а й для європейських країн.

Раніше Волкер заявляв, що поставки американської військової допомоги в Україну можуть відбутися упродовж наступних кількох місяців.

Telegram Channel