Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Камінь-Каширський «Родовід» виборов І премію за народний вокал і взяв участь у Гала- концерті в Києві

Народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід».

Фото з архіву колективу

Камінь-Каширський «Родовід» виборов І премію за народний вокал і взяв участь у Гала- концерті в Києві

Народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід» Камінь-Каширського РБК і художній керівник і диригент заслужений працівник культури України Людмила Довгун взяли участь у VІ Міжнародному конкурсі вокальних ансамблів та хорів імені Д. Бортнянського

Конкурс заснований Міжнародним благодійним фондом «ВІВАТ АРТ за сприянням Міністерства культури України, Національного комітету музичної ради ЮНЕСКО і департаменту культури Київської МДА.

«Родовід» виконував волинську народну пісню обробки А.Пашкевича, записану в с. Підріччя «Ой, як була я дай у матінки свої», солістка Олена Козік, народну пісню, записану в селі Видричі з голосу Ганни Павляшик «Ой, що то за той місячейко», соліст Федір Пащук та «На козацьких могилах».

В номінаціях академічний і народний вокал учасників прослуховувало почесне журі: Остап Майчик, проректор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, професор Ірена Лаурушене (Вільнюс), протоієрей Димитрій Болгарський, професор Інституту Мистецтв НПУ ім. М.Драгоманова, Микола Лисенко, заслужений діяч мистецтв України, регент чоловічої капели Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря, Юлія Пучко-Колесник, заслужений діяч мистецтв України, Олена Сопцова, завідувачка секції народно- хорового мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв, Іван Богданов, диригент Академічного камерного хору ім.Д.Бортнянського і голова журі Світлана Герасимович (Мінськ).

«Родовід» виконував волинську народну пісню обробки А.Пашкевича, записану в с. Підріччя «Ой, як була я дай у матінки свої», солістка Олена Козік, народну пісню, записану в селі Видричі з голосу Ганни Павляшик «Ой, що то за той місячейко», соліст Федір Пащук та «На козацьких могилах» і виборов І премію в номінації народний вокал та взяв участь у Гала-концерті в Національному будинку органної та камерної музики.

Глядачі нагородили гучними оплесками та схвально відгукувалися про пісні та костюми «Родоводу». Людмилі Василівні вручили подяку за високий рівень професійної підготовки колективу.

Учасники дякують за фінансову підтримку голові Камінь-Каширської РДА Валерію Дунайчуку та голові районної ради Віктору Сусу.

Telegram Channel