Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
6 дітей-сиріт Луцького району отримали житло

Мрії збулися на Свято Миколая

Волинська ОДА

6 дітей-сиріт Луцького району отримали житло

Ключі від 4 квартир вручив голова облдержадміністрації Олександр Савченко для дітей-сиріт Луцького району, які придбали за кошти Державного, обласного та районного бюджетів. Відбулося вручення сьогодні, 19 грудня 2018 року, в селі Підгайці Луцького району за участі представників районної та сільської влади та безпосередніх винуватців – 6-ти діток, що відразу й показали свої оселі присутнім

Зокрема, отримали соціальне житло Остапець Станіслав та Назарій, Ведишева Ілона, Петрук Тарас та Михалик Ілона та Костянтин.

- В будь-якому випадку наші діти повинні мати захист і відчувати, що держава їх забезпечує майже усім необхідним. В цьому році ми придбали 26 квартир. Це 16 квартир куплені за кошти Державного бюджету і 10 квартир з обласного та місцевих бюджетів. По-перше, це свідчить про те, що об’єднані територіальні громади реально працюють, бо в змозі вишукати кошти для придбання житла спільно з обласним бюджетом. По-друге, все у наших з вами руках. Ми раді, що змогли це реалізувати, - сказав Олександр Савченко присутнім на врученні.

До слова, усі 4 квартири знаходяться у новозбудованих будинках, також у 3-х повністю завершений ремонт та підведені всі комунікації. Окрім цього, ще одним подарунком до Дня Святого Миколая для дітей стали подаровані у нову квартиру мікрохвильовки.

В цьому році ми придбали 26 квартир. Це 16 квартир куплені за кошти Державного бюджету і 10 квартир з обласного та місцевих бюджетів.

Довідково: Для забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа з минулого року в Україні запроваджено державне фінансування. Цьогоріч для цих потреб держава спрямувала Волині 6 млн 906,3 тис. грн, за які в області придбають 16 квартир для 22 дітей.

Окрім державної підтримки, в області діє цільова обласна програма, відповідно до якої у 2018-му році буде освоєно 5,5 млн грн, з яких 2,8 млн грн – кошти обласного бюджету, решта - це співфінансування з місцевих. За ці кошти вже придбано 10 квартир та будинків, очікується придбання ще 2.

Джерело: Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
Telegram Channel