Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Діти в Підгайцях навчатимуться за допомогою електронних підручників (Відео)

Апробація електронних підручників уже в січні розпочнеться

Волинська ОДА

Діти в Підгайцях навчатимуться за допомогою електронних підручників (Відео)

«Електронний підручник для загальної середньої школи» - саме таку назву має експеримент, у якому беруть участь три навчальних заклади на Волині. Один із них - Підгайцівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» Луцького району. Зокрема, сьогодні, 19 грудня 2018 року, голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відвідав навчальний заклад та вручив сертифікат на отримання комп’ютерного обладнання в рамках Всеукраїнського експерименту

Варто зазначити, що ініціатива запровадження експерименту належить Міністерству освіти та науки України. Його суть полягає в тому, що навчання дітей XXI ст. має відповідати рівню розвитку науки і техніки, задовольняти потреби учасників освітнього процесу в якісному навчальному контенті.  Таке середовище дасть змогу сформувати у школярів такі якості та вміння, як: працювати з даними, відомостями, обмінюватися результатами, формувати культуру електронного спілкування тощо.

Як повідомила місцевий вчитель математики Катерина Северенюк, 8 грудня на базі Новопечерської школи м. Києва відбувся Всеукраїнський воркшоп «Цифрова освітня трансформація: що нового?». Цей захід організовано в рамках «Освітніх днів Майкрософт в Україні» за підтримки МОН України для учасників пілотного експерименту. Загалом в проекті беруть участь 50 навчальних закладів країни.

– Сподіваємося, що уже з січня наступного року розпочнеться апробація електронних підручників на базі Підгайцівської школи. Цей проект, без сумніву, дозволить підняти інтерес дітей до навчання, а також розвивати ключові компетентності, внесе в навчальний процес нотки новизни та сучасності, – зауважила Катерина Василівна.

Натомість, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області переконаний, що впровадження пілотного проекту виведе навчання учнів на новий рівень.

– Ваша школа одна із трьох шкіл у Волинській області, яка виграла участь в проекті. Сертифікат, який я сьогодні приніс, вже незабаром дозволить встановити персональний комп’ютер вчителю та придбати планшети 29 учням. Ми виходимо на новий рівень навчання. І це дуже важливо, адже якість навчання в Україні має бути не гірша, ніж у Європі. Тож після канікул всіх вас чекає приємна несподіванка. Тому бажаю оптимізму, віри в себе і вчіться працювати над собою, – сказав Олександр Ілліч.

Школа одна із трьох шкіл у Волинській області, яка виграла участь в проекті. Сертифікат, який я сьогодні приніс, вже незабаром дозволить встановити персональний комп’ютер вчителю та придбати планшети 29 учням.

Довідково: Експеримент проходитиме у чотири етапи – по серпень 2021 року включно – за участі 4500 учнів, 225 учителів у 50 школах загальної середньої освіти в усіх регіонах України. Відтак, в експериментальних класах створюватиметься цифрове освітнє середовище, компонентами якого будуть: інтерактивний проектор, планшети для учнів, комп’ютер для вчителя, шафи для зарядження планшетів та роутер Wi-Fi.

Використання електронних підручників зробить освітній процес гнучким і дозволить вчителю застосовувати інноваційні форми, технології навчання та підходи Нової української школи.

 

Джерело: Відділ інформаційної політики облдержадміністрації
Telegram Channel