Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волиняни у 2018-му сплатили 11 мільйонів гривень екологічного податку

Із загальної суми до держбюджету сплачено 5,08 мільйона гривень, а решту отримали місцеві громади.

Pixabay

Волиняни у 2018-му сплатили 11 мільйонів гривень екологічного податку

Це на 26,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік

Для фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого природнього середовища, на Волині протягом січня-листопада сплачено 11,3 мільйона гривень екологічного податку.

Через відсутність великих промислових забруднювачів довкілля, сума сплаченого екологічного податку суттєво менша, аніж у промислових регіонах.

 «Враховуючи загалом сприятливу екологічну ситуацію в області, насамперед через відсутність великих промислових забруднювачів довкілля, сума сплаченого екологічного податку суттєво менша, аніж у промислових регіонах. Однак, відновлення екологічної рівноваги – питання, що завжди на часі. Саме тому просимо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату передбачених законом платежів», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

 Отож, в Головному управлінні ДФС у Волинській області звертаються до лідерів територіальних громад з проханням пильнувати за тим, щоб всі суб’єкти господарювання, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, отримували дозволи на здійснення забруднення довкілля та реєструвалися платниками екологічного податку.                                              

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.
Telegram Channel