Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Серед камінь-каширських лісівників – учасники АТО (Відео)

 Характер гартували в зоні АТО

Волинське ОУЛМГ

Серед камінь-каширських лісівників – учасники АТО (Відео)

З самого початку неоголошеної війни на Сході України серед волинян, які пішли обороняти цілісність держави та її кордони, були і працівники державних лісопідприємств – лісничі, майстри лісу, водії… На місцях колективи лісівників підтримували українське військо і добровольчі формування технікою, продуктами харчування, спецодягом, пиломатеріалами. Серед працівників галузі – 62 атовці.

Директор державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс» Олександр Грицай – один із перших, хто гартував свій характер в зоні антитерористичної операції. За плечима – немалий досвід професійної роботи. Трудову діяльність розпочинав зі старшого майстра Берестянського лісництва Цуманського лісгоспу в 1999 році, одразу після навчання у Львівському державному лісотехнічному університеті. Працював у лісопідприємствах області на різних посадах: лісничим, головним лісничим, директором. У 2015 році його призвали до військової служби. Після 5 місяців військових навчань, загін перебазувався до Маріуполя, в селище Сартана. Там і ніс службу в окремій бойовій прикордонній комендатурі. Був водієм газона, автобуса, броньованого «Amaroka», на якому з товаришами попали під обстріл…Після поверенння продовжив роботу головним лісничим Цуманського держлісгоспу. А у вересні 2016 року Олександра Грицая призначено директором державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс». Саме йому довелося піднімати з колін очолюване підприємство. Адже довгий час колектив працював на всьому орендованому. Після кардинальних змін діяльність лісгоспу стабілізувалася. Нині люди працюють в сучасних комфортних приміщеннях. При лісгоспі функціонує лісопожежна станція першого типу, лісопереробний цех, комплекс для відпочинку робітників. Оновлено автопарк… Попереду також багато завдань, пов’язаних з розвитком господарства. Зокрема, на 2019 рік заплановано збудувати приміщення Боровненського (у селі Піщане) і Полицівського (у селі Полиці) лісництв, відкрити дві лісопереробні лінії, у зв’язку з чим з’явиться додатково ще 7 робочих місць. 

Олександр Грицай
Олександр Грицай

Борис Назаревич працює в цьому ж лісгоспі, інженером з охорони та захисту лісу. Вперше влаштувався на роботу після повернення з військової служби. У 2014 році його було призвано в 51 окрему механізовану бригаду, звідки був прикомандирований у 128 гірсько-піхотну. Брав участь в бойових діях в районі Луганського аеропорту більше 2 місяців.

Борис Назаревич 
Борис Назаревич 

Після служби у навчальному центрі Яворова Львівської області, у бойових діях в районі Бахмутської траси, зокрема в селах Кримське, Новотошківка і Золоте, в складі 24 бригаді мінометної батареї брав участь Валентин Мальчук – інженер з обліку деревини Добренського лісництва державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство». По завершенні служби повернувся на своє робоче місце. Адаптуватися до спокійного життя в рідному селі та до робочих буднів було непросто. Та поруч була підтримка рідних, колег. Згодом одружився. А півтора місяці тому Валентин став татом. Ця подія, – каже, – найважливіша в його житті.

Валентин Мальчук
Валентин Мальчук

 

Telegram Channel