Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) сказав, що церква не буде міняти свою назву.

ТСН

Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії

Парламент ухвалив у цілому зміни до законодавства, які зобов'язують Українську православну церкву (Московського патріархату) змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви

Це рішення підтримали 240 депутатів з 226 необхідних, передає BBC News Україна.

Після голосування депутати від «Опозиційного блоку», які виступали різко проти цього рішення, побились з колегами з «Народного фронту» біля парламентської трибуни.

Депутати окремим проектом планують уточнити процедуру переходу релігійних громад з підпорядкування однієї церкви до іншої задля спрощення переходу від УПЦ МП до новоствореної Православної церкви України.

Також депутати окремим проектом планують уточнити процедуру переходу релігійних громад з підпорядкування однієї церкви до іншої задля спрощення переходу від УПЦ МП до новоствореної Православної церкви України.

«Ці два закони допоможуть українській церкві здобути ширшу підтримку в Україні», - оцінив документи спікер парламенту Андрій Парубій.

Telegram Channel