Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК ПРИЇХАВ ДО ДІТЕЙ-СИРІТ

Настоятель храму святих Петра і Павла в селі Світязь Шацького району отець Арсеній побував у польському місті Супразь на православному конгресі лідерів молодіжних організацій. Побачене і почуте там надихнуло молодого священика на створення при сільському храмі православного табору для дітей-сиріт. І ось уже п’ятий рік після свята Петра і Павла збирає отець Арсеній з кожного району Волині по двоє дітей-сиріт на березі мальовничого озера, щоб оточити їх батьківською турботою та ласкою, оздоровити фізично і духовно.

Настоятель храму святих Петра і Павла в селі Світязь Шацького району отець Арсеній побував у польському місті Супразь на православному конгресі лідерів молодіжних організацій. Побачене і почуте там надихнуло молодого священика на створення при сільському храмі православного табору для дітей-сиріт. І ось уже п’ятий рік після свята Петра і Павла збирає отець Арсеній з кожного району Волині по двоє дітей-сиріт на березі мальовничого озера, щоб оточити їх батьківською турботою та ласкою, оздоровити фізично і духовно. Цю благородну справу підтримав і благословив архієпископ Симеон. Він виділив кошти, а дирекція пансіонату «Шацькі озера» надала приміщення для проживання і харчування дітей.
Енергійний священик вирішив побудувати біля Петропавлівської церкви монастирське подвір’я, де має бути православний табір для дітей-сиріт. Уже виготовлено проектно-кошторисну документацію, закладено фундамент. Однак усе це потребує чималих коштів. Довелося звертатися до підприємців, банкірів, керівників різних фірм, організацій та установ.
Благородною справою виховання та оздоровлення обділених долею дітей зацікавився заступник державного секретаря МВС України генерал-полковник міліції Петро Коляда. І вже півроку молодий священик з віддаленого поліського села і керівник слідчого апарату міліції України підтримують ділові зв’язки.
Головний слідчий України словом і ділом підтримує свого однодумця, допомагає у спорудженні притулку будматеріалами, коштами. А нещодавно генерал-полковник Петро Коляда разом з начальником управління МВС України в області полковником міліції Олександром Справедливим (на фото) завітали до дітей. Без кавалькади машин, великого ескорту та охорони, без генеральського мундира. Та не з порожніми руками, бо привезли дітям чимало гостинців. Щасливо світилися сирітські очі, коли дітлахи заходилися приміряти яскраві футболки, ласувати цукерками, печивом, шоколадом, раділи шкільним письмовим приладдям.
Віталій ДОРОЩУК.
Telegram Channel