Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українці на виборах можуть змінювати місце голосування без зміни «прописки»

Верховна Рада 26 листопада призначила чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року.

Russianname

Українці на виборах можуть змінювати місце голосування без зміни «прописки»

Від першого дня початку виборчого процесу і не пізніше п’яти днів до його завершення громадяни мають можливість написати заяву про зміну місця голосування виборах без зміни місця офіційної реєстрації

Про це нагадала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на прес-конференції, передає «Укрінформ».

«Розпочинається можливість ця (зміни місця голосування — Ред.) із першого дня виборчого процесу, але не пізніше до дня голосування, коли особа може звернутися до органу Державного реєстру виборців і подати заяву про зміну місця голосування без зміни виборчої адреси», - зазначила Сліпачук.

До заяви потрібно буде додати «певний перелік» документів, про вимоги до них виборці можуть дізнатися з постанови ЦВК № 893.

За її словами, до заяви потрібно буде додати «певний перелік» документів, про вимоги до них виборці можуть дізнатися з постанови ЦВК № 893.

Водночас голова ЦВК закликала українців якомога раніше у разі потреби приходити із заявами про зміну місця голосування, а не чекати останніх днів.

У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко зауважив, що близько 47% українців, які раніше вже брали участь у виборах, не знають змін до законодавства та деталей, пов’язаних зі зміною місця проживання і голосування.

Telegram Channel