Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Нова українська школа працює

В класах створюють цифрове освітнє середовище

Кореспондент

Нова українська школа працює

На Рівненщині для впровадження пілоту «Електронний підручник для загальної середньої школи» закуплено 60 планшетів для школярів і 2 комп’ютери для вчителів

На Рівненщині для впровадження пілоту «Електронний підручник для загальної середньої школи» закуплено 60 планшетів для школярів і 2 комп’ютери для вчителів.

Експеримент реалізується коштом державного бюджету. В ньому використовують Е-підручники, що вже мають гриф міністерства освіти, а також дослідні зразки Е-підручників, що будуть відібрані за новими процедурами експертизи та відбору.

Проект триватиме у 4 етапи по серпень 2021 року включно за участі 4500 учнів, 225 учителів у 50-ти школах загальної середньої освіти в усіх регіонах України.

На Рівненщині в експерименті всеукраїнського рівня беруть участь учні 1 класу Володимирецького колегіуму та учні 5 і 9 класів Степанського опороного закладу Сарненського району.

Ідея експерименту полягає в тому, що навчання дітей має відповідати рівню розвитку науки і техніки, задовольняти потреби учасників освітнього процесу в якісному навчальному контенті. Таке середовище дасть змогу формувати у школярів такі якості та вміння, як: працювати з даними, відомостями, обмінюватися результатами, формувати культуру електронного спілкування тощо.

Проект триватиме у 4 етапи по серпень 2021 року включно за участі 4500 учнів, 225 учителів у 50-ти школах загальної середньої освіти в усіх регіонах України.

Так, зокрема, в експериментальних класах створюватимуть цифрове освітнє середовище, компонентами якого будуть інтерактивний проектор, планшети для учнів, комп’ютер для вчителя, шафи для зарядження планшетів і роутер Wi-Fi.

Використання електронних підручників зробить освітній процес гнучким і дозволить вчителю застосовувати інноваційні форми, технології навчання та сучасні підходи до нової української школи.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel