Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Для відновлення довкілля на Волині сплачено 11,3 мільйона гривень екологічного податку

Про довкілля потрібно дбати разом

minfin.com.ua

Для відновлення довкілля на Волині сплачено 11,3 мільйона гривень екологічного податку

Це на 26,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік

Для фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого природнього середовища, на Волині протягом січня-листопада сплачено 11,3 мільйона гривень екологічного податку. Це на 26,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Зокрема, із загальної суми надходжень екологічного податку до держбюджету сплачено 5,08 мільйона гривень, а решта суми отримали місцеві громади.

«Враховуючи загалом сприятливу екологічну ситуацію в області, насамперед через відсутність великих промислових забруднювачів довкілля, сума сплаченого екологічного податку суттєво менша, аніж у промислових регіонах. Однак, відновлення екологічної рівноваги – питання, що завжди на часі. Саме тому просимо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату передбачених законом платежів», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Враховуючи загалом сприятливу екологічну ситуацію в області, насамперед через відсутність великих промислових забруднювачів довкілля, сума сплаченого екологічного податку суттєво менша, аніж у промислових регіонах.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що лише спільна турбота про захист та відновлення довкілля, раціональне використання природних ресурсів сприятиме розвитку економічного потенціалу Волині.

Отож, в Головному управлінні ДФС у Волинській області звертаються до лідерів територіальних громад з проханням пильнувати за тим, щоб всі суб’єкти господарювання, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, отримували дозволи на здійснення забруднення довкілля та реєструвалися платниками екологічного податку.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинські області
Telegram Channel