Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Укрзалізниця» складе конкуренцію «металістам»?

Процедура списання - дуже складна.

EtCetera.

«Укрзалізниця» складе конкуренцію «металістам»?

В компанії планують заробити 300 мільйонів гривень на продажі металолому

Як розповідає сайт ТБУ з посиланням на портал Дело, «Укрзалізниця» цього року хоче продати металобрухту на 300 млн. грн. Про це повідомив директор з економіки та фінансів компанії» Андрій Рязанцев на конференції Українського логістичного альянсу.

«У 2018 році ми збираємося виручити ще 300 млн. грн. від металобрухту», - зазначив він. За даними А.Рязанцева, на сьогодні всього у «Укрзалізниці» металобрухту на 2 млрд. грн.

«Це не лише вагони, а й різне майно. Наприклад, коли змінюються залізничні колії, старі рейки приходять в непридатність, вони сточені і їх потрібно відправляти на металобрухт», - уточнив А. Рязанцев. Крім цього, на сьогоднішній день в «Укрзалізниці» підлягають списанню і близько 16 тис. вагонів.

 «Це не лише вагони, а й різне майно. Наприклад, коли змінюються залізничні колії, старі рейки приходять в непридатність, вони сточені і їх потрібно відправляти на металобрухт», - уточнив А. Рязанцев.

«Це вагони, які не придатні до використання. Списати їх ми хотіли ще цього року, але не вийшло через порядку розпорядження... Зараз наглядова рада «Укрзалізниці» затвердила кінцеві документи, і процес піде», - стверджує директор з економіки та фінансів «Укрзалізниці».

За словами А. Рязанцева, процедура перекваліфікації непридатного у використанні вагона в металобрухт дуже довга. Спочатку УЗ зобов'язана продати цей вагон на ProZorro як вагон, навіть якщо на продаж виставляється тільки його частина.

«Навіть якщо від вагона залишилася одна балка, спочатку УЗ повинна його продавати як вагон. Після того як його ніхто не купить як вагон, його можна перекваліфікувати і тільки тоді продати як металобрухт», - каже А. Рязанцев, додаючи, що поки компанії навіть не вдалося списати «залишки» від старого Бескидського тунелю.

Telegram Channel