Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинська поліція передала краєзнавчому музею вилучену в контрабандиста холодну зброю (фото)

Нарешті цінності у музеї.

Сектор комунікації поліції Волинської області

Волинська поліція передала краєзнавчому музею вилучену в контрабандиста холодну зброю (фото)

Зловмисник ще три роки тому намагався вивезти її до Польщі

Сьогодні поліція Волині в співпраці з СБУ та Державною виконавчою службою передала обласному краєзнавчому музею 14 одиниць холодної зброї кн. XIX поч. XX ст.. Цінний арсенал правоохоронці вилучили в 2015 році під час спроби його незаконного ввезення в Україну, повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Було встановлено, що передані предмети становлять історичну та культурну цінність.

"Зброя після вироку суду знаходилася на відповідальному зберіганні в Головному управлінні Нацполіції в області. Було встановлено, що передані предмети становлять історичну та культурну цінність.

Приємно, що завдяки нашій співпраці Музейний фонд України поповнився колекцією холодної зброї", – зазначила заступник керівника поліції Волині, полковник поліції  Наталія Пасічник.      

Довідково:  Відповідно до вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області в грудні 2015 року в зоні діяльності міжнародного пункту пропуску «Устилуг» Волинської митниці Державної фіскальної служби, волинянин  незаконно, з приховуванням від митного контролю перемістив через митний контроль холодну зброю. 

Суд призначив йому покарання із конфіскацією предметів контрабанди. На виконання вироку суду вилучена холодна зброя була передана на зберігання до ГУНП у Волинській області. Серед переданих речей – різноманітні багнети періоду Першої і Другої світових воєн. Окремі зразки озброєння є колекційною рідкістю і перебували на озброєнні армій інших континентів. До слова, вся зброя в добре збереженому стані, без дефектів. 

Telegram Channel