Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Заморський шкідник загрожує Україні?

Нова напасть!

Agronews.

Заморський шкідник загрожує Україні?

До Польщі та України шкідник поки не потратив, проте як видно з хронології переміщення, він поступово просувається на Схід

Rhagoletis Completa є однією з нових фітосанітарних загроз для виробників волоських горіхів в Польщі. У Сполучених Штатах цей шкідник пошкодив близько половини плантацій волоського горіха, повідомляє з посиланням на sadyogrody.pl портал Agronews.

За даними Польської державної інспекції охорони рослин та насінництва (PIORiN), шкідник походить з Північної Америки. У Європі вперше був виявлений в 1988 році в Швейцарії. Наразі осередки його поширення відслідковуються в Австрії, Хорватії, Нідерландах, Словенії, Угорщини та Італії, а останнім часом ще й в Словаччині, Чехії та Бельгії.

 В Європі Rhagoletis Сompleta в першу чергу загрожує виробникам волоських горіхів та персиків.

У Польщі осередки поширення шкідника поки не виявлено, однак як видно з хронології його переміщення, він поступово просувається із Заходу на Схід.

В Європі Rhagoletis Сompleta в першу чергу загрожує виробникам волоських горіхів та персиків. Самки шкідника відкладають яйця на зовнішній оболонці плодів горіха. Пошкоджений личинками покрив стає м’яким та чорніє. Згодом в нього проникають мікроорганізми, викликаючи процеси гниття.

Telegram Channel