Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Митрополиту Епіфанію під виглядом депутата Європарламенту зателефонували російські спецслужбісти

Молодому Предстоятелю треба вчитися бути обережним. Клятий ворог не дрімає.

Новое время

Митрополиту Епіфанію під виглядом депутата Європарламенту зателефонували російські спецслужбісти

Намагалися «витягти» з нього якусь необдуману фразу

Як повідомляє Новое время з посиланням на прес-службу Православної церкви України, російські пранкери подзвонили митрополиту Епіфанію, представившись депутатом Європейського парламенту Девідом Макалістером. Під час телефонної бесіди пранкери намагалися спровокувати предстоятеля ПЦУ.

"21 грудня було здійснено дзвінок від імені Девіда Макалістера, голови комітету закордонних справ Європейського парламенту. Поступово під час розмови почали задаватися провокаційні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" та ін." - йдеться в повідомленні ПЦУ.

Поступово під час розмови почали задаватися провокаційні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" та ін..

Митрополит Єпіфаній в розмові висловлював ті ж думки, що і в своїх публічних виступах, зокрема, про те, що Українська церква виступає проти насильства та розпалювання ворожнечі, відкрита до діалогу; Про "захоплення Лаври" не може бути й мови, а подібні розмови мають на меті сіяти напругу в суспільстві.

Також було сказано, що церква, керуючись біблійною позицією, визначає одностатеві відносини як гріх. Також церква не втручається в політичний процес і не вказує віруючим, яких кандидатів чи партії слід підтримувати.

Під час розмови у митрополита Єпіфанія виникло відчуття, що бесіда - провокація, і він припинив її.

У ПЦУ підкреслили, що у разі неотримання російськими провокаторами вигідних для них відповідей буде здійснений монтаж запису з компонуванням окремих слів і фраз. Тому якщо в медіа з'являться якісь фрагменти розмови, то аудиторія повинна враховувати особливості ситуації і не довіряти фейкам.

Telegram Channel