Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Президент Порошенко підписав закон «про перейменування УПЦ (МП)»

Митрополиту Онуфрію доведеться шукати для своєї церкви іншу назву?

Новое время

Президент Порошенко підписав закон «про перейменування УПЦ (МП)»

Чи згодяться церковники його виконувати

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ), повідомляє Новое время.

Згідно з текстом документа, релігійна організація, яка входить в структуру релігійної організації з центром в державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окуповала її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни.

Закон також обмежує доступ священнослужителів УПЦ МП в частини, об'єднання Збройних сил та інших військових формувань України.

Закон також обмежує доступ священнослужителів УПЦ МП в частини, об'єднання Збройних сил та інших військових формувань України.

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни в закон створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто буде вирішувати, до якої ж православної юрисдикції належати. До атокефальної Православної церкви України, або до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв'язку і залежності від РПЦ ", - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що вибір легше робити, коли всі речі названі своїми іменами, "коли є достатньо даних для того, щоб його добровільно прийняти".

Він зазначив, що зміни в закон дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, ніякого обмеження конституційних прав громадян не буде.

20 грудня Верховна Рада прийняла закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

В УПЦ МП заявили, що голосування в Раді нібито не має до них ніякого відношення.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створенаУкраїнська православна церква. Її очолив митрополит Епіфаній. 

Telegram Channel