Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Троє волинян позбулися автомобілів з перебитими номерами кузова

Триває досудове розслідування.

УНІАН

Троє волинян позбулися автомобілів з перебитими номерами кузова

Автомобілі вилучили та помістили на арештмайданчики поліції

Учора, 21 грудня, в Ковелі в сервісному центрі під час перереєстрації 37-річним місцевим жителем автомобіля Mercedes було виявлено ознаки підробки номера кузова транспортного засобу. Окрім того, в місті Устилуг у міжнародному автомобільному пункті пропуску на виїзді з України прикордонники виявили з ознаками можливої заміни заводського номеру кузова автомобіль Fiat.  За його кермом перебував 32-річний житель Луцька.  

За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ст. 290 Кримінального кодексу України. Йдеться про знищення, підробку або заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу.

У Луцьку по вулиці Рівненській патрульні поліцейські зупинили автомобіль Mercedes Vito із сумнівними реєстраційними документами. Транспортний засіб вилучили та помістили та арештмайданчик поліції. Слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Під час перевірки транспортного засобу правоохоронці з’ясували, що дані в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не співпадають із даними Національної автоматизованої інформаційної системи головного сервісного центру МВС України.

За кермом автомобіля перебував 31-річний житель Горохівського району. Під час перевірки транспортного засобу правоохоронці з’ясували, що дані в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не співпадають із даними Національної автоматизованої інформаційної системи головного сервісного центру МВС України.

Слідчі Луцького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф 1,7 тис. грн. або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel