Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі планують запровадити премію для медиків

Премія у кожній номінації буде виплачуватись у розмірі п’яти мінімальних зарплат.

facebook.com/vira.fedosyuk/

У Ковелі планують запровадити премію для медиків

Працювала постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ ї і молоді та релігії. Її засідання відбулося за участю голови Ігоря Ткачука, членів - Валерія Кубая, Юрія Міцури, Богдана Солодухи, Олени Клімашевської, Наталії Сеник, Валерія Гарбара та секретаря міської ради Віри Федосюк. У роботі взяли участь заступник міського голови Ігор Прокопів, начальники управлінь і відділів виконавчого комітету – автори проектів рішень

Депутати рекомендували на затвердження сесії Положення про міську премію для медичних працівників, повідомляє Віра Федосюк у «Фейсбуці».

Начальник відділу охорони здоров’я Лідія Жолінська поінформувала, що переможців будуть визначати у п’яти номінаціях - “Кращий лікар хірургічного профілю”, “Кращий лікар терапевтичного профілю”, “Кращий лікар діагностичних служб”, “Кращий лікар загальної практики сімейної медицини”, “Кращий молодший спеціаліст з медичною освітою”.

Конкурс проводитиметься з метою підвищення авторитету та поваги до професії, рівня мотивації праці, створення здорової конкуренції, заохочення медичних працівників до творчої праці. Вручатиметься винагорода під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника. Премія у кожній номінації буде виплачуватись у розмірі п’яти мінімальних зарплат.

Кандидатури визначатиме трудовий колектив, а усіма питаннями займатиметься організаційний комітет.

Про проведену роботу з демобілізованими учасниками АТО та членами їх сімей депутатів інформувала директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Третяк.

Важливою ділянкою роботи є соціально-психологічна підтримка людей, які брали участь в АТО, їх адаптація у соціумі. До прикладу, серед заходів, які було проведено — це тренінги з елементами арт-терапії “Мій внутрішній світ”, “Подолання стресів — прості та ефективні методи”.

Вона зазначила, що таким людям надаються різноманітні послуги. Зокрема, з працевлаштування, допомоги в оформленні документів, лікування, залучення їх до участі в спортивно-оздоровчих заходах, конкурсах.

Важливою ділянкою роботи є соціально-психологічна підтримка людей, які брали участь в АТО, їх адаптація у соціумі. До прикладу, серед заходів, які було проведено — це тренінги з елементами арт-терапії “Мій внутрішній світ”, “Подолання стресів — прості та ефективні методи”.

Як зазначила Інна Василівна, у цьому їм допомагають громадські та благодійні організації, небайдужі люди.
Чимало питань ще доводиться вивчати, важливим є досвід колег з інших регіонів. Завданням для центру — залучення до роботи професійних психологів.

Депутати рекомендували сесії взяти до відома інформації про роботу відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю, про виконання міської програми управління освіти з питань оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку у 2018 році, роботу Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю м.Ковеля, про організацію спортивно-масової роботи в місті у 2018 році та інші.

Схвалили у новій редакції Положення про «Ковельський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Статут Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа імені Євгена Кондратовича»,Статут Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 1»

Telegram Channel