Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Невже робот зможе замінити дядька Івана?

Майбутнє близько!

Фото pixabay.com.

Невже робот зможе замінити дядька Івана?

Незабаром автоматизація виробництва витіснить людей з багатьох галузей народного господарства

У Великій Британії вчені вже створили роботів-фермерів зі штучним інтелектом, які будуть обробляти одну площу, пише з посиланням на Ukurier.gov.ua, портал Agronews.

Трьох роботів, яких назвали Том, Дік і Гаррі, планують випробувати у Гемпширі. За зовнішнім виглядом і особливостями конструкції вони схожі на міні-трактори масою 10 кг. Працюють машини у безпілотному режимі.

 Роботи аналізують відомості, що надійшли і розробляють план обробки землі.

Вони пов’язані з віддаленим «фермерським» штучним інтелектом, який збирає інформацію про зміну погоди, стан саджанців тощо. Роботи аналізують відомості, що надійшли і розробляють план обробки землі. У цьому процесі враховується безліч особливостей.

Робот Том займається топографією: вивчає місцевість і створює карту поля. Гаррі закопує саджанці на визначену глибину з високою точністю. Дік прополює бур’яни за допомогою технології «штучного зору».

У планах науковців — знизити кількість хімічних добрив завдяки роботам при обробці землі на 60% і підвищити врожайність на 40%. Наразі машини не здатні повністю замінити роботу людини, але можуть виконувати монотонні дії.

Telegram Channel