Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Військово-космічна оборона Північної Америки відстежила політ саней Санта-Клауса

Не увесь же час літати...

УНІАН

Військово-космічна оборона Північної Америки відстежила політ саней Санта-Клауса

Зворушлива традиція сягає своїм корінням 1955 року

Санта-Клаус успішно здійснив місію з доставки різдвяних подарунків, наразі його літаючі санчата повертаються на Північний Полюс. Про це повідомляє проект Командування військово-космічної оборони Північної Америки (NORAD), який щорічно веде трансляцію "новорічної подорожі" Санти в реальному часі, інформує УНІАН.

Згідно з даними на сайті проекту NORAD Tracks Santa, цього року Санта-Клаус доставив понад 7 мільярдів різдвяних подарунків по всьому світу. Його санчата пролетіли також і над територією України.

Його санчата пролетіли також і над територією України.

Традиція "відстежувати політ Санта-Клауса" з'явилася в північноамериканському командуванні ВПС в 1955 році, коли в газеті міста Колорадо-Спрінгс розмістили оголошення з номером Санта Клауса", помилково вказавши телефон лінії командування ВПС.

Після численних дзвінків від дітей полковник Гаррі Шоуп, який виконував свої обов'язки в ту ніч, звернувся до підлеглих з проханням надавати дітям "поточне місцезнаходження Санти".

Сьогодні NORAD підтримує цю традицію з допомогою команди волонтерів, в яку входять як військові, так і цивільні особи.

Нагадаємо, сьогодні, 25 грудня, католицька і протестантська церкви відзначають одне з найбільших свят у році – Різдво Христове. Крім того, сьогодні Різдво святкує також більшість православних церков світу, які перейшли на новоюліанський церковний календар, за винятком Пасхи і пов'язаних свят.

В Україні другий рік поспіль 25 грудня є офіційним вихідним днем.

Telegram Channel