Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зростуть в ціні і хліб, і каші, і молочне

Економічні очікування не надто приємні.

Agronews.

Зростуть в ціні і хліб, і каші, і молочне

Наступного року в Україні подорожчають крупи: ціна зросте на манку, ячмінну і кукурудзяну крупу, однак доступнішим стане пшоно

Зараз кілограм коштує понад 20 грн, розповів директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко,  інформує з посиланням на «Погляд», портал Agronews.

«У 2019-му трохи дорожчатиме хліб. Перш за все чорний. Білому зростати вже нікуди. У Європі він коштує на 30 відсотків дешевше, ніж у нас», – наголошує експерт.

«Так, Угорщину раніше вважали досить дорогою країною. Сьогодні нам вигідно завозити звідти як продукти харчування, так і різноманітні побутові товари».

За його словами, додадуть молочні продукти з коротким терміном придатності – молоко, кисломолочні сири. Це пов’язано з тим, що в Україні є дефіцит молока.

«У 2019 році інфляція трохи стримуватиметься. Це пов’язано з тим, що більшість товарів і продуктів вже коштують стільки, як за кордоном. Так, Угорщину раніше вважали досить дорогою країною. Сьогодні нам вигідно завозити звідти як продукти харчування, так і різноманітні побутові товари. Бо коштують дешевше, ніж у нас», – резюмував Олексій Дорошенко.

Telegram Channel