Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Горохівські гімназисти подарували школі не просто свято, а тиждень свята!

У дні Тижня школи було весело!

Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.

Горохівські гімназисти подарували школі не просто свято, а тиждень свята!

Про такі захопливі події нинішні школярі будуть розповідати і своїм онукам

Рік, що минає, збагатив  НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів багатьма знаковими подіями, змістовними заходами, веселими святами, зірковими успіхами, радісними перемогами і  взірцевими результатами, до яких прагнули педагогічний і учнівський колективи

З любов’ю і вдячністю всім поколінням, сучасникам, яких наш навчальний заклад пам’ятатиме творцями своєї історії, ми готували на її честь Тиждень школи.  Початком насичених ентузіазмом днів була  святкова лінійка з красномовною назвою «Школа – велика дитяча країна, в ній відкривається білий наш світ».  Вчителів і дітей сердечно вітали директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» м. Горохова Володимир Зінчук і голова учнівської ради школи Анна Присяжна.

Початком насичених ентузіазмом днів була  святкова лінійка з красномовною назвою «Школа – велика дитяча країна, в ній відкривається білий наш світ».

Щоб презентувати свою  шкільну державу   найцікавішою, наймудрішою і найгарнішою, учні 2-В класу з класним керівником Нелею Ставиською підготували театралізоване дійство «Квіти добра», 4-А клас з класним керівником Марією Ковальчук був щирим і оригінальним, змальовуючи шкільне життя найвлучнішими словами. Уроки і незабутнє тематичне дозвілля в позаурочний час  голосами, схожими на жайворові,  оспівало тріо у складі семикласниць Анастасії Собуцької, Наталії Мартинюк й  Ірини Артвинської . Піснями зичили добра людям і Україні-матері шкільні соловейки Богдан Бойко і Марія Цьопко.

Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.
Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.

 Тиждень школи продовжився турніром з волейболу. Його провели, щоб засвідчити світлу пам’ять про першого директора школи Степана Гураша. На спортивний форум прибули спортсмени зі ЗОШ І-ІІ ступеня с. Скобелки і  с. Рачина, ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 імені Івана Франка м. Горохова.

Перемогу серед юнаків виборола команда франківців. Перехідний кубок зберегли спортивним тріумфом волейболістки школи-гімназії.

Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.
Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.

 Чимало нових і захоплюючих фактів про свій навчальний заклад учні всіх класів дізналися від свої класних керівників на виховних годинах «Школа – особливий світ, тут все живе, вирує, діє»,  першокласники – під час екскурсій в шкільному музеї.

Най-най-найсвятковішою подією в рамках Тижня школи запам’ятається посвята наймолодших учнів у першокласники.  Хлопчики і дівчатка  з 1-А і 1-Б класів, яких навчають читати, писати, малювати, думати і мріяти  їхні перші вчителі Наталія Боса і Оксана Бабій, на шкільному родинному святі розповідали мамам і татусям про своє казкове життя протягом ста перших днів у школі. Зазначу, чотири місяці тому стартував блок освітньої реформи «Нова українська школа», тож і наші  першокласники вчаться за новим Державним стандартом, передбаченим цією масштабною освітньою реформою.  1 – А під оплески гостей помандрував досліджувати світ у веселкову Країну знань, в якій кожен колір  символізував навчальний предмет, а 1-Б навчив багато освоєного за шкільними партами Буратіно і Мальвіну. А щоб усі  в школі знали, що першокласники стали друзями-однокашниками, малеча навипередки смакувала апетитною кашею.

Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.
Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.

 Учні 5-6 класів почерпнули знання з інформаційного вісника «З історії школи та учнівського самоврядування», який підготувала педагог-організатор Ольга Кухарук.  Школа гордилася науково-дослідницькими роботами всезнайок. Здібності найдопитливіших блиснули глибокими знаннями, віднайденими про  мікрорайон школи: зі своїми класними керівниками  Ігорем Бабієм, Ларисою Ютіною, Галиною Пилип’юк шестикласники нашукали багато нових відомостей про Свято-Вознесенський храм міста Горохова, а учні 7-8 класів із класними керівниками Іриною Гарбар, Ларисою Пасічник, Галиною Дубець скрупульозно дослідили історію міста в особах мерів.

У школі-гімназії  діти вивчають англійську, польську і німецьку мови.

Тиждень школи завершився   різножанровою концертною  програмою «Тобі, рідна школо, наші барви творчості».  Як і протягом усього Тижня, її  артистичними ведучими були старшокласники Дарія Ріполовська і Сергій Цехош,  музичними керівниками – вчителі музики Олександр Пилип’юк й Ігор Касько. Улюбленими  виконавцями номерів на  святковому дійстві відрекомендували себе  активний учасник районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Яскраві діти України» Богдан Бойко, переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Посміхнімось щиро Вишні» Дарія Ріполовська і Марія Цьопко, хор учнів старшої школи, ансамбль сопілкарів, вокальні ансамблі учнів 5 і 7 класів  (керівник Ігор Касько), дует у складі Христини Іванюк і Аліни Панасюк (керівник Олександр Пилип’юк).

Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.
Фото з архіву НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» міста Горохів.

  До слова, у школі-гімназії  діти вивчають англійську, польську і німецьку мови, якими теж співали Богдан Бойко і Марія Цьопко. А ще школу вітали, дітьми і їхніми вчителями захоплювалися, педагогічному і учнівському колективам зичили успіхів і процвітання, радості і зіркової творчості піснями і словами відомі українські співаки  Ніна Матвієнко і Арсен Мірзоян.

Любов БОЙКО, заступник директора НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія»  з навчально-виховної роботи.

Telegram Channel