Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
ЗD-проект шкільної Алеї пам’яті 9-класника з Камінь-Каширщини переміг на всеукраїнському конкурсі (Фото. Відео)

Волинь-нова

ЗD-проект шкільної Алеї пам’яті 9-класника з Камінь-Каширщини переміг на всеукраїнському конкурсі (Фото. Відео)

За підтримки Міністерства освіти і науки в Україні тривав перший масштабний конкурс з ІТ проектів та кіберспорту серед молоді віком до 18 років. Взяти участь у цьому конкурсі, зокрема у таких номінаціях як “ЗД анімація”, “2Д анімація”, “Статична 2Д графіка”, “Статична 3Д графіка”, “Веб-розробка”, “Веб-розробка “Шкільний сайт”, “Програмна розробка”, “Відеомонтаж”, “Фотографія” та інші, зголосилось понад 4 тисячі школярів! Приємно повідомити, що Назарій Прокопчук – учень 9 класу загальноосвітньої школи села Полиці Камінь-Каширського району, виборов почесне друге місце

Під час фінального етапу всеукраїнського конкурсу – захисту проектів — на огляд суддів, серед яких були кращі фахівці провідних ІТ-компаній України, він представив власну роботу – ЗD-проект шкільної пам’ятної Алеї на честь земляка, загибилого воїна АТО Сергія  Приймака. Ця робота отримала перемогу в конкурсі проектів, організованому Волинським лісоуправлінням, і вже втілена в життя.

– У кожній місцині є хоча б одна видатна особа. Це може бути письменник, конструктор, герой або просто хороша людина. Таким діячам, зазвичай, і присвячують сади, будівлі та різні пам’ятники. Ця традиція не оминула і наше село. В честь воїна-героя Приймака Сергія, який віддав своє життя для того, щоб зберегти наше майбутнє, була висаджена алея, – розповів Назарій. 

  У кожній місцині є хоча б одна видатна особа. Це може бути письменник, конструктор, герой або просто хороша людина. Таким діячам, зазвичай, і присвячують сади, будівлі та різні пам’ятники.

Тато Назарія Роман Петрович працює директором загальноосвітньої школи села Полиці. Він також їздив з сином до столиці, аби його підтримати. Розповідає, що хлопець давно захоплюється компютерною графікою, ландшафним дизайном, а ще  любить природу й мріє вступити до лісівничого вузу. Таке бажання в Назарія зародилось в шкільному лісництві, що успішно діє при школі за підтримки колективу лісопідприємства. 

Щодо самого конкурсу, головною метою якого було надати школярам найкращі компетенції, поради стосовно розвитку їх ІТ-таланту та закласти фундамент для майбутньої професійної реалізації, Роман Прокопчук зауважує, що серед поважного професійного товариства, ровесників та однодумців Назарій почув багато корисних рекомендацій, ідей, дізнався багато нового і вже планує приступити до наступної своєї роботи.

Тож Вітаємо Назарія з перемогою і бажаємо йому подальших вагомих успіхів! 

 

Джерело: Прес-служба ДП “Камінь-Каширськагроліс”
Telegram Channel