Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
71-річний француз планує в бочці перетнути Атлантичний океан

Бочкоподібна капсула обладнана кухнею, ліжком і місцем для зберігання речей.

AFP

71-річний француз планує в бочці перетнути Атлантичний океан

Чоловік розраховує, що вже за три місяці досягне Карибських островів

71-річний француз Жан-Жак Савен відплив від берега іспанського острова Ієрро у бочкоподібний капсулі, в якій планує перетнути Атлантичний океан. Чоловік розраховує, що вже за три місяці досягне Карибських островів, передає ВВС.

При цьому капсула, в якій він здійснюватиме подорож, не обладнана двигуном чи вітрилами. Жан-Жак Савен каже, що вона рухатиметься лише за допомогою вітру і океанських течій. Капсула обладнана кухнею, ліжком і місцем для зберігання речей.

Жан-Жак Савен - колишній військовий десантник, має досвід роботи доглядачем парку і пілотом. Він вірить, що океанські течії дозволять йому здолати 4 500 кілометрів і досягти Карибів.

Телефоном Савен розповів журналістам, що наразі рухається зі швидкістю 2-3 кілометри на годину.

"Погода чудова. Поки що моя капсула поводить себе дуже і дуже добре, прогнози говорять про наявність сприятливого вітру принаймні до неділі", - додав чоловік. Жан-Жак Савен - колишній військовий десантник, який також має досвід роботи доглядачем парку і пілотом.

Він вірить, що океанські течії дозволять йому здолати 4 500 кілометрів і досягти Карибів.

Чоловік розраховує, що вже за три місяці досягне Карибських островів.
Чоловік розраховує, що вже за три місяці досягне Карибських островів.

"Можливо, це буде Барбадос, хоча мені б дуже хотілося, щоб це був якийсь французький острів - приміром, Мартиніка чи Гваделупа, - каже 71-річний француз. - В такому випадку буде значно простіше розібратися з паперами і повернути бочку назад".

Довжина капсули складає три метри, ширина - 2,1 метра. У капсулі є кілька ілюмінаторів, один з них - у підлозі. Він дозволяє Савену спостерігати за рибами, що пропливають повз бочку.

Серед продовольчих запасів, які чоловік підготував для подорожі, - фуа-гра і кілька пляшок вина. Одну з них Савен планує відкрити у новорічну ніч, іншу - 14 січня: в цей день Савен святкуватиме свій 72-й день народження.

Telegram Channel