Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нововолинські сироти отримали квартири

З 2012 року у місті діє цільова соціальна програма забезпечення житлом.

News DKS.

Нововолинські сироти отримали квартири

Довгождані й надзвичайно цінні подарунки під Новий рік отримали двоє сиріт, які виховувалися в сім'ї опікуна та прийомній сім'ї у шахтарському місті

Ключі від власного житла та документи на нього нововолинцям Максиму Подзізею та Олександрі Попович вручили голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, який перебував у шахтарському місті в візитом, та мер Нововолинська Віктор Сапожніков.

Двадцятирічний Максим Подзізей навчається у духовній семінарії у Луцьку. Житло для його сім'ї (нещодавно одружився) вартістю  338 тисяч гривень придбали за кошти державного бюджету. По 150 тисяч гривень з обласного та міського бюджетів спрямували на придбання соціального житла для вісімнадцятирічної Олександри Попович. Дівчина навчається на кухаря у Нововолинському Центрі професійно-технічної освіти. Торік її брат Максим також отримав ордер на квартиру.

 Зараз у Нововолинську на обліку в службі у справах дітей перебуває 96 таких, з яких 2 особи в черзі на отримання квартири.

Як повідомила начальник служби у справах дітей Нововолинського міськвиконкому Іванна Думич, з 2012 року у місті діє міська цільова  соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, за період якої придбано 9 квартир. У шести помешканнях зроблено капітальний ремонт за кошти державного, обласного та міського бюджетів, а також придбано будівельні матеріали для проведення поточних ремонтів житла на суму більш як 190 тисяч гривень з міського бюджету на 34 квартири, де проживають діти цієї категорії. Зараз у Нововолинську на обліку в службі у справах дітей перебуває 96 таких, з яких 2 особи в черзі на отримання квартири.

Приємні сюрпризи чекали й на інших сиріт міст і районах області. У нинішньому році таких щасливчиків загалом було 28.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel