Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Щоб новорічна радість не стала проблемою для вашого улюбленця

Будьте пильними!

UkrMedia.

Щоб новорічна радість не стала проблемою для вашого улюбленця

Найбільшу небезпеку для домашніх тварин представляє Новий рік, причому не тільки через шкідливу їжу на столі, але декоративні рослини

Багато собак готові згризти буквально все: черевики, сміття, папір, коробки. Коти, як правило, більш делікатні, але теж не проти поживитися тим, що не призначено для їжі, інформує UkrMedia.

Омела біла

Найнебезпечніше в ній - пелюстки, які падають на підлогу. Вони дуже отруйні, і у вихованця може початися сильна блювота. У цьому випадку потрібно терміново везти його у ветлікарню, а омелу віддати друзям без домашніх тварин (і це краще зробити заздалегідь).

Гостролист

Може викликати кілька проблем. По‑перше, на ньому є дрібні шипи, які можуть подряпати стравохід і викликати блювоту. По‑друге, він містить сапоніни, які викликають сильне ушкодження ШКТ. Лікування наслідків - у стаціонарі.

Голки (справжні чи штучні) можуть завдати шкоди стравоходу.  

Новорічна ялинка

А також ялиці, сосни та інші хвойні дерева становлять величезну небезпеку! Хвойні олії, які надають дереву приємний запах, дратують слизову шлунка. Голки (справжні чи штучні) можуть завдати шкоди стравоходу. Буває таке рідко, але все ж пильність втрачати не варто. Інша категорія небезпечних предметів - прикраси, особливо «дощик» та серпантин. Наприклад, кішки не можуть їх відригнути, і в рідкісних випадках вихованці вмирають.

Лілія

Токсична для кішок! Навіть просте потрапляння пилку в організм може викликати відмову нирок.

Амариліс

Поїдання цибулин може спровокувати проблеми з ШКТ у кішок і собак. Листя і квітки - легкий розлад шлунка.

Пуансеттія

Найбезпечніша рослина в цій добірці: можливі невеликі проблеми зі шлунком.

Telegram Channel