Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
А перемир’я на Донбасі має настати вже завтра

То скільки часу на лінії фронту мовчатиме зброя?

Фото «Українська правда».

А перемир’я на Донбасі має настати вже завтра

Учасники тристоронньої контактної групи у Мінську підтверджують відданість постійному припиненню вогню з нагоди новорічних і різдвяних свят

Про це свідчить заява спеціального представника ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка і голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана оприлюднена на сайті місії, інформує «Українська правда».

Вказується, що вони «привітали поновлення сторонами зобов’язань із дотримання режиму припинення вогню з нагоди новорічних і різдвяних свят»,  – йдеться у повідомленні.

«Посол Сайдік заявив, що поновлення зобов’язань, яке вступить у силу о 00:01 (за східноєвропейським часом) 29 грудня 2018 року, потребує вжиття сторонами конкретних заходів», – сказано у повідомленні.

Режим припинення вогню вступить у силу о 00:01 (за східноєвропейським часом) 29 грудня 2018 року.

Апакан відзначив, що поновлення зобов’язань із дотримання режиму припинення вогню чітко покликане мінімізувати загрози для цивільного населення.

За даними командувача ООС Сергія Наєва з початку операції Об’єднаних сил втрати бойовиків на Донбасі становили 450 вбитими та близько 850 пораненими.За його ж словами, на окупованій частині Донбасі присутні 11 тисяч військових росіян.

Telegram Channel