Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи можна приватизувати кілька земельних ділянок?

Фахова відповідь на запитання громадянина.

Волинь-нова

Чи можна приватизувати кілька земельних ділянок?

В рамках проекту «Я маю право!» жителів Волині консультує начальник Головного територіального управління юстиції області Антон Кустик

Для ведення особистого селянського господарства використовую 4 земельні ділянки загальною площею 0,70 га, сплачую земельний податок. Чи маю право я їх безоплатно приватизувати?

– Відповідно до статті 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної та комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень.

Набуття права на землю громадянами та юридичними особами здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування.
Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян проводиться один раз по кожному виду використання. При цьому не йдеться про можливість за одним рішенням приватизувати декілька земельних ділянок одного цільового призначення.

 Однак, не передбачається безкоштовна передача декількох земельних ділянок одного цільового призначення у власність.

Крім того, законодавством встановлено, що громадянин, зацікавлений у приватизації земельної ділянки, яка перебуває у його користуванні, подає заяву до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність. Однак, не передбачається безкоштовна передача декількох земельних ділянок одного цільового призначення у власність.

Тобто, у заяві до органу місцевого самоврядування або органу виконавчої влади про приватизацію ви зазначаєте конкретну земельну ділянку одного цільового призначення, яка перебуває у вашому користуванні, повідомив начальник Головного територіального управління юстиції Волинської області Антон Кустик.

Telegram Channel