Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Генштабі заявляють про суттєве посилення угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках

І не мрій, клятий враже!

УНІАН

У Генштабі заявляють про суттєве посилення угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках

Воєнний стан допоміг це зробити

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил україни Віктор Муженко заявив про суттєве посилення угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам під час брифінгу в Львівській області.

«В ході заходів воєнного стану нам вдалося оцінити свої спроможності і ми спроможні на сьогодні створювати відповідні міжвидові угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках з визначенням певного комплекту з’єднань та військових частин для необхідного реагування у випадку загрози і посилення відповідних напрямків, якщо це буде необхідно», - зазначив він.

Здійснено реальне посилення на деяких напрямках наших угруповань.

Крім того, за словами Муженка, в Україні перевірено спроможність військових частин виконувати завдання в різних умовах місцевості на різних напрямках.

«Здійснено реальне посилення на деяких напрямках наших угруповань», – наголосив начальник Генштабу.

Також, як відзначив Муженко, здійснено підготовку оперативного резерву першої та другої черги, а також територіального резерву – проведено ряд навчань з бригадами територіальної оборони.

«На сьогодні ми спроможні виконувати ті завдання, які на нас покладено державою та українським народом», - підкреслив начальник Генштабу.

«Ми достатньо підготовлені і розуміємо загрози, які є щодо України, які є потенційно небезпечні напрямки, і проводимо відповідні заходи», - зауважив він, додавши, що за час дії воєнного стану велика увага була приділена питанням територіальної оборони і відбулось посилення угруповань кадровими частинами ЗСУ.

Telegram Channel