Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Колківська громада успішно розвивається

До складу Колківської ОТГ входять 15 населених пунктів.

Волинська ОДА.

Колківська громада успішно розвивається

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ – саме таку назву має фінансова підтримка, яку з 2016 року надає держава об’єднаним територіальним громадам. Цьогоріч Волинь отримала більше 106 млн грн, з яких майже 4,5 млн грн спрямували на розвиток Колківської тергромади

Про це повідомляється на офіційному сайті Волинської обласної державної адміністрації.

Слід зазначити, що Колківська ОТГ розташована в Маневицькому районі. До її складу входять 15 населених пунктів, серед яких – Колки, Боровичі, Годомичі, Рудники, Старосілля, Четвертня та інші. Проживає тут більше 13 тис. чоловік. Утворена вона наприкінці 2017 року.

Отож за рахунок коштів інфраструктурної субвенції в Колківській об’єднаній територіальній громаді реалізують дев’ять проектів.

Зокрема, ще влітку капітально відремонтували дах дошкільного навчального закладу «Ромашка» в с. Четвертня. Поруч із тим, в опорному закладі НВК «Колківська ЗОШ I-III ступенів - ліцей» здійснено заміну 112 старих дерев’яних вікон на енергозберігаючі, що дозволило поліпшити температурний режим в школі. А надалі дасть змогу щорічно економити кошти місцевого бюджету під час оплати за енергоносії. Натомість, у школі-філії I-II ступенів с. Розничі повністю замінено систему опалення на сучасну, оскільки школа опалювалася пічними грубками. Загалом на реконструкцію навчальних закладів Колківської ОТГ витратили більше 2,7 млн грн інфраструктурної субвенції.

 Отож за рахунок коштів інфраструктурної субвенції в Колківській об’єднаній територіальній громаді реалізують дев’ять проектів.

Окрім того, здійснили реконструкцію зовнішніх електричних мереж вуличного освітлення трьох вулиць в с. Розничі та трьох вулиць в с. Старосілля.

Придбання спецтехніки для зміцнення матеріально-технічної бази комунального підприємства – ще одна важлива категорія витрат інфраструктурної субвенції. Так, для обслуговування населення тергромади придбали новий вакуумний автомобіль, який поповнить автотранспортний парк Колківського ВУЖКГ. В подальшому він буде надавати послуги з вакуумного очищення вигрібних ям. Спереду автомобіль обладнано відвалом для розчищення вулиць від снігу, а це, в свою чергу, дасть можливість забезпечити нормальне сполучення між усіма населеними пунктами громади у зимовий період.

Слід також зазначити, що під час проведення тендеру на проведення ремонтних робіт в школі с.Розничі, вдалося зекономити більше 122 тис. грн. Тож, аби повністю освоїти кошти інфраструктурної субвенції до кінця року, було подано ще три проекти на придбання комплектуючих до трактора. А саме – тракторного причіпа, косарки тракторної та розкидача пісчано-соляної суміші.

Усі комплектуючі вже придбані та передані на баланс Колківського ВУЖКГ, що сприятиме підвищенню якості надання комунальних послуг мешканцям, покращенню санітарної, екологічної та фінансової ситуації громади.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel