Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Різдво Христове – з усім світом святкували у школі на Горохівщині

Директор школи Наталія ПРИТОЛЮК, класний керівник Наталія НОВОСАД та учні-учасники родинного свята.

Фото Романа НОВОСАДА.

Різдво Христове – з усім світом святкували у школі на Горохівщині

Педагоги Ощівської ЗОШ І-ІІ ступеня творчо працюють над вирішенням багатьох педагогічних проблем, серед яких особливе місце має тема налагодження співпраці школи і сім’ї, діалогу навчального закладу з родинами учнів

Торік на шпальтах «Горохівського вісника» я констатувала, що реформа освіти в сучасний період передбачає перехід до Нової української школи, у якій учень разом зі знаннями отримує вміння їх застосовувати, змінюються методи викладання, формат спілкування і співпраці учнів, учителів і батьків, впровадження проектної роботи та навчання через діяльність. Виконання цих завдань не можливе без співпраці учнівського, батьківського та педагогічного колективів.

Приурочили класний захід до дати 25 грудня – дня, у який католицька та більшість православних і протестантських церков відзначають Різдво Господа нашого Ісуса Христа.

Дієвим методом налагодження співпраці є проведення родинних свят, приурочених до тих чи інших урочистих подій. В Ощівській школі цей метод вміло застосовує у своїй виховній роботі досвідчений та авторитетний педагог і класний керівник, учитель-методист Наталія Новосад.

Цьогоріч знову учні шостого класу представили прекрасну літературно-музичну постановку «Різдво – з усім світом». Приурочили класний захід до дати 25 грудня – дня, у який католицька та більшість православних і протестантських церков відзначають Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Розділити радість свята до святково прикрашеної класної кімнати завітали батьки учнів, родичі, учителі.

Цікавий і насичений сценарій дійства, підготовлений Наталією Новосад, не лише містив відомості про сутність свята Різдва, а й про світову велич цього свята, про його значення в історії людства. Окремі сценки, які стосувалися і повчальних біблійних історій, і цікавих різдвяних легенд, водночас змушували замислитися про важливість доброти, смирення, милосердя та мудрості у сучасному світі.

Програма свята була двомовною – учні говорили як українською, так і англійською, немов ілюструючи, що Бог щороку народжується для всіх народів світу. Особливо щемливим був момент, коли усі присутні у класі однодушно заколядували, а дехто – не зміг стримати сліз щастя. «Христос Рождається!», - привіталася із гостями та учнями Наталія Новосад – «Славімо Його!», - відповіли присутні. А наприкінці усі ще й скуштували смачнючих різдвяних пирогів та вареників.

Директор школи Наталія Притолюк зазначає, що їй особливо приємно бувати на таких теплих і по-домашньому щирих родинних святах, які щороку проводить зі своїми вихованцями Наталія Володимирівна Новосад, адже на них вражає все: і сценарій, і підготовка, і творчий й непересічний підхід до виконання виховної роботи.

Наталія Новосад висловила сподівання, що Христос, народившись у цю благодатну пору у серці кожного учня, житиме там постійно і оберігатиме та зігріватиме їхні рідні домівки теплом, щастям та справжньою духовною радістю.

Ганна БАБІЙ, заслужений учитель України.

 
Telegram Channel