Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лісівники рятують лебедів, які залишилися зимувати на Волині

Січень, що прийшов зі снігом і морозами, поставивши пернатих на межу виживання.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

Лісівники рятують лебедів, які залишилися зимувати на Волині

Волинські лісівники підгодовують лебедів та лисок, які залишились зимувати на Великому Згоранському озері у “Прибузькому ЛГ”, що на Любомльщині

Повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

На території ДП «Прибузьке ЛГ» (Любомльський р-н) знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Згоранські озера». Він створений указом Президента України у 1998 році. Його площа – 496,1 га.

На озері Згоранське Велике, яке знаходиться в акваторії діяльності Крушинецького лісництва названого лісогосподарства, на зимівлю залишились лебеді та лиски звичайні.

«Ця природна оаза – улюблене місце диких звірів і птахів, – розповідає заступник директора ДП «Прибузьке ЛГ» Володимир Захарко. – Серед них трапляється чимало червонокнижних. Цікаво, що цей край настільки прихильний до пернатих, що деякі з них залишаються тут зимувати».

Так сталося і цьогоріч. На озері Згоранське Велике, яке знаходиться в акваторії діяльності Крушинецького лісництва названого лісогосподарства, на зимівлю залишились лебеді та лиски звичайні.

Січень, що прийшов зі снігом і морозами, поставивши пернатих на межу виживання. З цього фото видно, що лебеді, які у звичних умовах можуть дати доброго прочухана лискам, тут тримаються дружною єдиною родиною, ніби зігріваючи один одного.

Допомогти птахам намагаються і працівники державного лісогосподарства. Вони відслідковують процес зимівлі та проводять підгодівлю птахів.

«Незамерзлою залишилася зовсім незначна частина водойми, – зазначає головний лісничий ДП «Прибузьке ЛГ» Юрій Демих. – Втримати її птахам буде непросто. Ми готові прорубати штучні ополонки».

Окрім морозів, життю пернатих можуть загрожувати і бродячі собаки, адже місце зимівлі птахів – неподалік села. Тож лісівникам доведеться приймати додаткові заходи із захисту водоплавних.

Telegram Channel