Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Служба зайнятості допоможе працевлаштуватися... в Ізраїлі

Від початку дії Міжурядової угоди працевлаштовані двоє осіб із Волинської області.

Волинський обласний центр зайнятості

Служба зайнятості допоможе працевлаштуватися... в Ізраїлі

Волинський обласний центр зайнятості спільно з ГО «Велика ідея» працюватимуть над офіційним працевлаштуванням українців в Ізраїлі. Зустріч фахівців центру зайнятості на чолі з директором Романом Романюком та представниками ГО відбулася сьогодні, 9 січня, на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості

Державна служба зайнятості спільно з ГО «Велика ідея» здійснюють співробітництво для проведення широких інформаційних кампаній та інформаційно-заохочувальної діяльності відповідно до запиту Уряду Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці цієї країни.

Відповідно до угоди, визначені чотири сфери для працевлаштування висококваліфікованих фахівців: опалубник – будівельні роботи (промислове будівництво, обробка деревини), арматурник – робота з металом, лицювальник-плиточник (покриття стін та підлоги керамічною плиткою), штукатур (штукатурні роботи).

«Сьогодні ми обговорили одне з важливих питань, над яким почали працювати ще минулого року. Волинська область вже має свої успіхи в цьому напрямку. Від початку дії Міжурядової угоди працевлаштовані двоє осіб із Волинської області. Наше ключове завдання – інформування жителів Волинської області щодо можливостей офіційного працевлаштування в Ізраїлі за будівельними спеціальностями», – зазначив Роман Романюк.

Сьогодні ми обговорили одне з важливих питань, над яким почали працювати ще минулого року. Волинська область вже має свої успіхи в цьому напрямку.

Про основні засади офіційного працевлаштування в Ізраїлі розповіла голова ГО «Велика ідея» Людмила Зубарєва. Своєю чергою, координатор ГО Віктор Зубарєв поінформував про основні права та обов’язки українських працівників за кордоном.

«Основна мета – всіма можливими шляхами уникнути робітничого рабства і законно, легально, з максимальним супроводом працевлаштувати українців за кордоном», – каже директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Присутній на зустрічі директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ігор Приймак наголосив: головне, аби наші громадяни були в безпеці, мали можливість легально працювати та отримували за це гідну винагороду.

Для закріплення усних домовленостей Волинський обласний центр зайнятості та ГО «Велика ідея» підписали Меморандум про співпрацю.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості
Telegram Channel