Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дітей навчали фінансовій грамотності

Обізнані - значить конкурентні на ринку праці

Карітас-Волинь

Дітей навчали фінансовій грамотності

Для підопічних центру для дітей та сімей Карітас-Волинь, пройшов незвичний урок з курсу «Фінансове виховання» в місцевому відділенні Ощадбанку на тему «Безготівкові фінанси»

Мета заняття – дати уявлення учням про доступні для них види безготівкових грошей та навчити правилам безпечного користування платіжними картками. Спеціаліст банку розповіла дітям, що безготівкові гроші – це платіжні банківські картки, чеки, електронні гроші. І що підлітки можуть користуватися банківськими картками, але їх оформлюють батьки.

Основи фінансової грамотності допоможуть підліткам краще орієнтуватися в тому чи іншому аспекті економіки й дадуть можливість в майбутньому бути більш конкурентними на ринку праці.

Вихованці центру отримали інформацію про відмінності банкомату та терміналу. На питання вихованця центру: «А що робити, щоб грошей було багато?» - тренер курсу Вікторія Скриннікова розповіла про те, щоб створити свій капітал, варто спочатку здобуту освіту, знайти гідну роботу, уміти раціонально використовувати кошти, не боятися ризикувати та ухвалювати рішення.

Заможня людина — це відносне поняття. Успішним та щасливим можна бути й тоді, коли не маєш великої фірми, а маєш, наприклад, свій невеликий бізнес чи працюєш на улюбленій роботі. Дана тема продовжила ознайомлення підопічних центру з темою фінанси. Основи фінансової грамотності допоможуть підліткам краще орієнтуватися в тому чи іншому аспекті економіки й дадуть можливість в майбутньому бути більш конкурентними на ринку праці.

Джерело: Карітас-Волинь
Telegram Channel