Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Священик з Волині, який перешов в ПЦУ, пояснив, чому так довго тримався Московського патріархату

Священик Віктор Мартиненко: «На жаль, з дій патріарха Кирила ми бачимо, що ця канонічність якось втрачається, бо він іде в розрив з усім православним світом».

Фото: Перший Канал Соціальних Новин.

Волинь-нова

Священик з Волині, який перешов в ПЦУ, пояснив, чому так довго тримався Московського патріархату

«Покараний» священик Московського патріархату з Волині пояснив, чому раніше не хотів іти в УПЦ КП

Про це він заявив під час інтерв’ю Громадському інтерактивному телебаченню, пише Перший Канал Соціальних Новин.

Нагадаємо, заборону у священнослужінні без права причастя на Віктора Мартиненка наклав керуючий єпархією митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Таке рішення УПЦ МП пояснює кількома порушеннями протодиякона Віктора Мартиненка, який їздив у Туреччину та проводив спільну службу з ієрархом Вселенського патріархату.

У Московському патріархаті була тисяча священиків не через те, що ми дуже любимо Москву, а через те, що ми дорожили канонічністю.

«Протягом останніх 25 років були УПЦ МП і УПЦ КП. У Московському патріархаті була тисяча священиків не через те, що ми дуже любимо Москву, а через те, що ми дорожили канонічністю. УПЦ МП була канонічною, а КП - ні. І ось благословенний час настав, про який люди просили і за який молилися 25 років, - обидві церкви стали канонічними. І основного аргументу на користь МП більше немає. Або ти в канонічній українській церкві, або в канонічній московській», - сказав Мартиненко.

 «На жаль, з дій патріарха Кирила ми бачимо, що ця канонічність якось втрачається, бо він іде в розрив з усім православним світом. Зараз керівництво УПЦ МП намагається усіма силами втримати священиків від переходу до Православної церкви України», - зазначив священик.

Telegram Channel