Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
СБУ затримала завербованого Росією шпигуна

Тривають слідчі дії.

АПУ

СБУ затримала завербованого Росією шпигуна

Правоохоронці з'ясували, що під час поїздки до Росії з метою працевлаштування, співробітник однієї із державних наукових установ Харкова був завербований ворожою спецслужбою

У четвер, 10 січня, співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури затримали харків’янина, завербованого спецслужбами Російської Федерації. Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на прес-центр СБУ.

За висновками експертів з питань державної таємниці, вилучена інформація належить до сфери оборони України та має гриф обмеження доступу «для службового користування».

«За грошову винагороду чоловік погодився здійснювати збір інформації про місця дислокації військових частин на території регіону, їх належність до певного роду військ, персональні дані військовослужбовців ЗСУ та місця їхньої служби. Отримані відомості він мав передавати кураторам через електронні канали зв’язку», - йдеться у повідомленні.

Оперативники задокументували збір зловмисником персональної інформації про учасників АТО з числа співробітників своєї державної наукової установи. Але завершити завдання йому не вдалося - напередодні передачі за кордон зібраних даних зловмисник був затриманий правоохоронцями. Під час обшуку за місцем проживання харків’янина правоохоронці вилучили електронний носій з персональними даними військовослужбовців ЗСУ, які підтверджують його протиправну діяльність.

В СБУ додали, що за висновками експертів з питань державної таємниці, вилучена інформація належить до сфери оборони України та має гриф обмеження доступу «для службового користування». Її передача спецслужбам РФ могла завдати шкоди державним інтересам. У межах кримінального провадження відкритого за ст. 14 та ч. 1 ст. 111 затриманому оголошено підозру.

Telegram Channel