Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Житомирщині та Миколаївщині зафіксовано перші переходи громад УПЦ МП до ПЦУ

Наразі перехід релігійних громад з російської церкви до української не набрав масового характеру.

Фото: Цензор.НЕТ.

Волинь-нова

На Житомирщині та Миколаївщині зафіксовано перші переходи громад УПЦ МП до ПЦУ

Громада Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Ворсовка Малинського району Житомирської області перейшла в Православну церкву України

Про інформує Цензор.НЕТ із посиланням на інтернет-ресурс «Інфо-Малин». Також про це повідомив керівник місцевого осередку ВО «Свобода» Микола Поліновський. За словами Поліновського, таке рішення церковна громада ухвалила 11 січня. Він продовжив: «Був приємно вражений тим, що, незважаючи на потужну команду підтримки з боку московських попів, люди одноголосно проголосували за перехід. До речі, люди мене запросили після того, як місцевий батюшка почав лякати людей... пацанами в балаклавах. Але, слава Богу, все обійшлося без ексцесів».

Був приємно вражений тим, що, незважаючи на потужну команду підтримки з боку московських попів, люди одноголосно проголосували за перехід.

Церковна громада села Тімірязєвка Миколаївської області також ухвалила рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомив у Фейсбуці священнослужитель кафедрального собору Касперівської ікони Божої Матері в Миколаєві Олександр Ціпляк. За його словами, настоятелем громади є отець Андрій (Борсук).

Telegram Channel