Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Виставка робіт із соломки «Ой, радуйся, земле! Син Божий народився...»

Ми розповідали про Майстра у нашій газеті.

Фото: Миколи КЛИМОВИЧА.

Виставка робіт із соломки «Ой, радуйся, земле! Син Божий народився...»

У Житомирі в Домі української культури до 1 лютого триватиме виставка героя нашої публікації у Цікавій газеті на вихідні «Не тільки українські президенти, а й увесь світ захоплюється картинами «солом’яного» художника» Миколи Климовича»

Як нам повідомив пан Микола, в експозиції представлено понад 40 робіт, серед них витвори його вихованців, учнів Овруцької Малої академії народного мистецтва і ремесел, у якій він навчає школярів за власними авторськими програмами. Таким чином він продовжує українську традицію декоративно-прикладного мистецтва, а й передає винайдену авторську технологію роботи із соломою дітям.

 За словами Миколи Климовича, деякі учні їздять до нього на заняття за 30-40 кілометрів.

Його програма для позашкільних закладів «Художньо оброблена соломка» перемогла на всеукраїнському конкурсі. За словами Миколи Климовича, деякі учні їздять до нього на заняття за 30-40 кілометрів. Діти здобувають не лише чудове уміння працювати з соломкою, у них пробуджується інтерес до українських традицій і минувшини.

 

Вироби Миколи Климовича та його учнів, окрім українських майданчиків, демонструвалися у виставкових залах Афін (2002), Риму (2008), Севільї, Пунта-Умбрії й Ісла-Крістіни (2009), Тріполі (2010), Гібралеона і Беаса (2011), Гамбурга (2013).

Telegram Channel