Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Іспанії намагаються врятувати дворічного хлопчика, який впав у вузьку свердловину глибиною 100 метрів (відео)

Як же ж так?!

Новое время

В Іспанії намагаються врятувати дворічного хлопчика, який впав у вузьку свердловину глибиною 100 метрів (відео)

Його батьки раніше втратили свого старшого сина...

В Іспанії дворічний Юлен під час сімейного пікніка впав у вузьку свердловину, глибина якої, імовірно, досягає 100 метрів. Розповідаємо все, що відомо про подію і спроби врятувати хлопчика.

ЗМІ повідомляють, що в неділю, 13 січня, сім'я Юлена разом із друзями вирушили на пікнік у горах на фермі їхнього родича біля містечка Тоталан у провінції Малага.

Як пише Новое время з посиланням на El Pais, у той момент, коли батько хлопчика Хосе Розелло готував паелью, Юлен раптово впав у свердловину, діаметр якої становить лише близько 25 см. Родичі, на очах у яких це сталося, кажуть, що не встигли нічого зробити. Півторарічний двоюрідний брат Юлена, з яким він грався перед тим, як впав у свердловину, не постраждав.

У той момент, коли батько хлопчика Хосе Розелло готував паелью, Юлен раптово впав у свердловину, діаметр якої становить лише близько 25 см.

Видання Express із посиланням на місцеві ЗМІ пише, що, імовірно, свердловину пробурив дядько Юлена, коли шукав воду. NBC News повідомляє, що свердловину пробурили приблизно за місяць до інциденту.

За словами експертів, це стандартна практика, але у випадку, якщо воду не знаходять, такі свердловини повинні бути герметично закриті великими каменями.

Батьки Юлена підняли тривогу близько 14:00 13 січня, і з тих пір малюка намагаються врятувати.

Врятувати Юлена намагаються близько ста людей, але завдання, з яким зіткнулися рятувальники, надзвичайно складне.

Свердловина, в яку впав Юлен, настільки вузька, що дорослій людині спуститися в неї неможливо. Крім того, існує небезпека обвалення ґрунту всередині свердловини.

У ніч на понеділок, 14 січня, рятувальники почали використовувати всмоктувальну машину для вилучення зі свердловини землі і бруду, пише BBC. За допомогою зонда з камерою вдалося виявити пакет із цукерками та чашку зниклого хлопчика, але на глибині 73 метри камера зіткнулася з перешкодою із землі, і побачити за допомогою неї дитину так і не вдалося. Досі немає жодних доказів, що Юлен живий.

Рятувальники намагаються зміцнити свердловину, щоб запобігти обваленню землі в ній, за допомогою труб.

Розглядається два можливих варіанти того, як можна було б дістатися до дитини. Mail.online пише, що один із варіантів - пробурити ширший отвір паралельно з існуючою свердловиною, який би був більш глибоким і поєднувався б із першої свердловиною U-подібним вигином. Однак рятувальники побоюються, що буріння може викликати обвалення у свердловині, в яку впала дитина.

Другий варіант - викопати перпендикулярний свердловині горизонтальні тунель, по якому дорослий міг би дістатися до місця, де перебуває Юлен. Представниця уряду у провінції Малага Марія Гамез заявила 16 січня, що рятувальники намагаються реалізувати цей варіант, передає AP.

Деякі ЗМІ ставили під сумнів те, що Юлен дійсно впав у свердловину і писали, що його варто шукати і в інших місцях.

Деякі ЗМІ ставили під сумнів те, що Юлен дійсно впав у свердловину і писали, що його варто шукати і в інших місцях.

А власник розвідувальної фірми в Малазі Франциско Барранкеро заявив іспанському новинному сайту: "Я думаю, що малоймовірно, що маленький хлопчик там. Майже неможливо. Або так, або пошуки не проводяться належним чином".

Барранкеро наполягав, що свердловина не може бути повністю вертикальною і говорив, що йому вдавалося діставати з таких свердловин молотки.

"Чи можливо, що дитина не застрягне і досягне дна? Я кажу, що це було б складно", - стверджував він.

Ці слова викликали обурення у бабусі хлопчика і його матері. Мати хлопчика Вікі Гарсія заявила, що Барранкеро "найменш підходяща людина, щоб говорити про це".

"Я чула, як кричав мій син, і його батько розмовляв з ним, він чув його і знову кричав, і тепер ми його більше не чуємо", - розповіла вона.

16 січня представниця уряду у провінції Малага Марія Гамез повідомила, що рятувальники знайшли волосся Юлена у ґрунті, піднятому зі свердловини. Те, що волосся належить саме йому, підтвердив аналіз ДНК.

ЗМІ пишуть, що батькам Юлена Хосе Розелло та Вікі Гарсії менше 30 років. Вони тривалий час жили у Тоталані. На даний момент мама хлопчика працює у ресторані швидкого харчування, а його батько безробітний.

У травні 2017 року помер у віці трьох років їхній старший син Олівер. Причиною смерті був серцевий напад, імовірно пов'язаний з пороком серця.

 

Telegram Channel