Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Насіров остаточно відкинув свою картату ковдру – йде в Президенти!

Оце поворот!

УНІАН

Насіров остаточно відкинув свою картату ковдру – йде в Президенти!

Документи в ЦВК уже подав

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав документи у Центральну виборчу комісію для реєстрації його кандидатом у президенти на майбутніх виборах.

Про це повідомив речник ЦВК Костянтин Хівренко, передає УНІАН з посиланням на Українську правду.

"Близько 16:45 пан Насіров приніс і здав документи для реєстрації його кандидатом на виборах президента як самовисуванця", - сказав він.

Близько 16:45 пан Насіров приніс і здав документи для реєстрації його кандидатом на виборах президента як самовисуванця.

Упродовж 5 днів ЦВК має зареєструвати його або відмовити. Таким чином, Насіров став 14-ю людиною, яка має намір балотуватися на посаду глави держави.

Як відомо, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новикова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення - статті 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

16 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що Кабінет міністрів не планує поновлювати Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби. У січні Кабмін оскаржив рішення про поновлення Насірова на посаді голови ДФС.

Telegram Channel