Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Торчинській ОТГ очільника області дивували... бивнем мамонта

Керівник виконавчої гілки влади в області відвідав народний історичний музей імені Григорія Гуртового.

Волинська ОДА

У Торчинській ОТГ очільника області дивували... бивнем мамонта

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відвідав Торчинську громаду, що у Луцькому районі

Так, Олександр Ілліч ознайомився з проведенням будівельних робіт по спорудженню дошкільного навчального закладу. Керівник громади – Юрій Кревський каже, що хоч об’єдналися нещодавно – переваги децентралізації уже відчули:

— Пів року тому ми створили Торчинську ОТГ. Немаленьку – маємо дев’ять тисяч населення. І плануємо доєднувати ще декілька сільських рад. Ми добре розуміємо всю відповідальність, яку несемо на своїх плечах. За півроку ми вже вклали у свій розвиток більше десяти мільйонів гривень. Сімдесят відсотків – це кошти державного бюджету, тридцять – наші. Не кожна громада сьогодні має такі кошти. До того ж, ми будуємо два масштабних проекти – спортивний комплекс та дитячий садочок. Вони нам вкрай необхідні, тому сподіваюся на плідну співпрацю, - розповів голова ОТГ.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, своєю чергою,  зауважив, що є всі передумови для завершення будівництва дитячого садка. Цьому сприяє й реформа децентралізації, яка активно впроваджується на Волині.

Слід зазначити, що розпочали будівництво дитячого садка ще у 2012 році. Вартість робіт, витрачена для зведення протягом 2012-2017 років становить близько тринадцяти мільйонів гривень. Площа майбутнього навчального закладу – 2400 квадратних метрів. Вчитися тут зможе близько трьох сотень малюків. Для повного завершення об’єкту будівельники потребують ще близько 29 мільйонів гривень. Про це розповів керівник підрядної організації Ігор Швець.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, своєю чергою,  зауважив, що є всі передумови для завершення будівництва дитячого садка. Цьому сприяє й реформа децентралізації, яка активно впроваджується на Волині.

Ще одним масштабним проектом, який реалізовують в ОТГ, є спорудження  масштабного, єдиного в області за потужністю спортивного комплексу. Його кошторисна вартість становить близько 28 мільйонів гривень. Потреба у фінансуванні станом на 01.01.2019 – 20,5 мільйонів гривень. Аби реалізувати проект найближчим часом, його зареєстрували на платформі Мінрегіонбуду з метою залучити 7 мільйонів гривень коштів ДФРР. Ще мільйон планують виділити з місцевого бюджету.

Насамкінець, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відвідав Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового. Цікаво, що це перший музей, який створений на громадських засадах на Волині. Заклад культури має багату і різноманітну фондову збірку. Це – палеонтологічні знахідки, археологічні пам’ятки, скарби монет, великий фонд документів різного часу, стародруки, вироби місцевих ремісників, побутові речі сільських і міських мешканців, твори живопису і скульптури, меморіальні речі. До слова, в експозиції є навіть бивень дорослого мамонта, який знайшли в Торчині в кар’єрі цегельного заводу на глибині 12 метрів.

Джерело: Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
Telegram Channel