Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 На Старовижівщині радились, як розпоряджатися землею

Відбулася нарада з актуальних питань

Старовижівська РДА

На Старовижівщині радились, як розпоряджатися землею

Цими днями перший заступник голови Старовижівської райдержадміністрації Людмила Хомич провела робочу нараду з селищним та сільськими головами району, на яку були запрошені начальники управлінь, відділів РДА, керівники окремих районних служб, а також землевпорядники ОТГ та сільських рад

Під час наради було обговорено нововведення в законодавстві щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин, а відповідно й розширення їх можливостей щодо управління земельними ресурсами. Питання використання земель завжди мали особливу актуальність, оскільки цей ресурс є одним із найцінніших.

Незважаючи на спроби максимально врегулювати питання використання землі в Україні, на сьогодні у цій сфері ще існують певні неузгодженості.

Начальник юридичного відділу райдержадміністрації Ірина Карпук розповіла присутнім про новий порядок використання нерозподілених та невитребуваних земельних ділянок та часток ( паїв).

Олена Романчук – в.о. начальника міжрайонного управління у Ратнівському та Старовижівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, детально зупинилась на процедурних питаннях оформлення земельних ділянок згідно нового законодавства, а також зазначила, що незважаючи на спроби максимально врегулювати питання використання землі в Україні, на сьогодні у цій сфері ще існують певні неузгодженості. Про це повідомив сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Telegram Channel