Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як сьогодні владика Михаїл човном плавав! (Фоторепортаж)

«Христос хрещається!»

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Як сьогодні владика Михаїл човном плавав! (Фоторепортаж)

У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відзначали Водохреще

Урочисті богослужіння розпочалися у храмах ще з вечора. Вважається, що саме вночі вода має особливу силу, тому зранку у «Фейсбуці» було багато повідомлень з розповідями про нічні пірнання.

 

Після 7 години ранку біля собору відбулося освячення води, а згодом розпочалися літургії. Під час служби, усі охочі набрати свяченої води, утворили три великі черги.

 
 
 
 

Після літургії процесія на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом рушила проспектом Волі до пляжу Центрального парку імені Лесі Українки. А вже там, під звуки пострілів козацької гармати, владика, випливши човном на середину Стиру здійснив велике освячення води.

 
 
 

Після цього усі бажаючі мали змогу зануритися в «ополонку». Це відбувалося під наглядом рятувальників, які чергували поряд.

 
 
 
 
 

Вистачало й «глядачів», які із захопленням розглядали «моржів», знімали подію на телефони. Здавалося, людей, які фотографують — більше, як тих, що хочуть скупатися. Тож не випадково, що багато хто очікував доки на пляжі стане спокійніше, щоб зануритися без зайвої уваги.

 
 
 
 
 
 
 
Telegram Channel